- Hoşgeldiniz

Tomarza’daki Lise Sanayinin Ara Eleman İhtiyacını Karşılayacak

Tomarza’daki Lise Sanayinin Ara Eleman İhtiyacını Karşılayacak sitemize 08 Eylül 2012 tarihinde eklenmiş ve 1.081 kişi tarafından ziyaret edilmiş.

 

AK Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel, Tomarza Endüstri Meslek Lisesi’nin tamamlandığında sanayinin ara eleman ihtiyacını karşılayacağını söyledi.

Ak Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel, Tomarza Endüstri Meslek Lisesi’nin tamamlandığında sanayinin ara eleman ihtiyacını karşılayacağını söyledi.

Yaşar Karayel, seçim bölgesi Kayseri’nin Tomarza ilçesinde bir dizi ziyaretlerde bulundu. Karayel, il, ilçe teşkilatı, belediye başkanı ve meclis üyeleri ile Tomarza ilçesine bağlı Dadaloğlu, Avşarovası beldeleri ile Köprübaşı, Tatar ve Akmezar köylerini ziyaret ederek muhtarlardan ve vatandaşlardan sıkıntıları dinledi.

Beraberindeki heyetle, Tomarza Belediyesi’ne geçen Karayel, Sbs’de 500 tam puanla Türkiye birincilerinden biri olan Ayşenur Turgut’u tebrik ederek, hediyesini takdim etti.

Tomarzalı olarak bu başarıdan dolayı büyük memnuniyet duyduğunu belirten Karayel, “Türkiye’nin gelir düzeyi en düşük olan bir ilçeden Sbs’de 500 tam puanla Türkiye birincisi olarak çıkman hepimiz için gurur verici bir olay. Senin Tomarzalı olmandan ve birinci olmandan dolayı bir Tomarzalı olarak mutlu oldum. Seni yetiştiren bu başarına ortak olan herkese teşekkür ediyorum. Bundan sonraki tüm burs ve okul masrafların Tomarzalılar Vakfı’na ait. Başarılarının devamını diliyorum.” diye konuştu.

Son olarak yapımı devam eden, Tomarza Endüstri Meslek Lisesi ve 9 derslikli ilköğretim okulu inşaatını gezerek yetkililerden bilgi alan Karayel, ziyaretleri hakkında şu bilgileri verdi: “İl ve ilçe teşkilatı ile Tomarza’ya bağlı belde ve köyleri ziyaret ettik. Vatandaşlar ve muhtarlarla bir araya gelerek sıkıntıları dinledik. Yapılan ve yapımı devam eden işleri yerinde gördük. Yapılması gereken işler ile de dosyalar sundular, onları da takip edeceğiz. Köylerimizdeki dere ıslahları, özellikle kanal tamirleri, yeni eğitim-öğretim dönemiyle alakalı açılacak okulların ve öğrencilerin ihtiyaçları ile ilgili eksikleri de en kısa zaman da gidereceğiz. Bu arada Tomarza için çok önemsediğimiz 2 milyona yakın bir bütçe ile inşa edilen Endüstri Meslek Lisesi’nin inşaatını gezdik. Türkiye’nin ara eleman ihtiyacının karşılanmasında bu okulların önemi çok büyük. Şu anda 300’e yakın öğrenci var. Okul bittiği zaman bu sayı daha da artacak. Hükümet olarak bu gibi işleri önemsiyoruz.”

Yapımı devam eden 9 derslikli ilköğretim okulunun da 1-2 ay içerisinde bitirilerek eğitim-öğretime açılacağını aktaran Karayel, “Buraları tek tek yerinde görerek eksiklerin belirlenmesi açısından tespitler yaptık. Türkiye’nin kalkınmasında, gelişmesinde yereldeki eksiklerin giderilmesi çok önemli. seçim olmamasına rağmen vatandaşlarımızla iç içeyiz. Bütün teşkilatlarımızla halkın içerisinde bulunarak sıkıntıları dinliyoruz. Önümüzdeki yıl da erken bir yerel yönetimler seçimi olacak. Teşkilat olarak seçimlere de hazırlıklıyız. Gördük ki, diri bir teşkilatımız var. Bu diri teşkilatlarımızla inşallah yerel seçimlerde de çok başarılı neticeler alacağız.” diye konuştu.

 

Sitemizdeki Benzer İçerikler

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.