- Hoşgeldiniz

Yaşar Karayel: 1980 Darbesi 2 Milyon İnsanın Üzerinden Silindir Gibi Geçti

Yaşar Karayel: 1980 Darbesi 2 Milyon İnsanın Üzerinden Silindir Gibi Geçti sitemize 07 Ocak 2013 tarihinde eklenmiş ve 1.649 kişi tarafından ziyaret edilmiş.

AK Parti, Kayseri milletvekili ve Darbeleri Araştırma Alt Komisyonu Başkanı Yaşar Karayel, ”1980 darbesinde aşağı yukarı 2 milyon insanın üzerinden s…

AK Parti, Kayseri milletvekili ve Darbeleri Araştırma Alt Komisyonu Başkanı Yaşar Karayel, ”1980 darbesinde aşağı yukarı 2 milyon insanın üzerinden silindir gibi geçti” dedi.

Ak Parti Talas ilçe örgütünde yapılan toplantıda konuşan Yaşar Karayel, 28 Şubat ve 27 Nisan dönemlerini araştırdıklarını da söyledi. Karayel, şöyle dedi:

“1960 darbesinden itibaren, 1971 muhtırası, 1980, 28 Şubat darbesi ve 27 Nisan E bildirisi de dahil olmak üzere, sürekli ensemizde boza pişiren birileri olmuş. Sürekli bu memleketin insan varlığını ve maddi varlığını perişan eden bir idari zihniyet var. Bu vesayet sisteminden Türkiye şok şükür kurtuluyor. Bu vesayet sisteminden kurtulduğu zaman da ülkeyi kimse tutamaz. AK Parti’nin gayreti ve 2023 vizyonu bunun içindir.”

Türkiye de 1960 darbesini yapanların, ülkenin hem ekonomik kaynaklarını, hem de insan kaynaklarını o dönemde harcadığını ileri süren Karayel, “1980 darbesinde aşağı yukarı 2 milyon insanın üzerinden silindir gibi geçti. Bunların hepsini bizlere sivil iktidarlar yaşatmadı. Bunların hepsinin yaşatanlar maalesef, cunta zihniyetlere sahip olanlardır. Hak ve özgürlüklerden yana olmayanlardır. Sivil siyasetten yana olmayanlardır. Demokrasiden yana olmayanlardır. Bunların hepsi yüz kızartıcı işlerdir” dedi.

OE(OE/ESM)

AK PARTİLİ KARAYEL: 1980 DARBESİ 2 MİLYON İNSANIN ÜZERİNDEN SİLİNDİR GİBİ GEÇTİ

AK PARTİLİ KARAYEL: 1980 DARBESİ 2 MİLYON İNSANIN ÜZERİNDEN SİLİNDİR GİBİ GEÇTİ

Sitemizdeki Benzer İçerikler

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.
İlgili Terimler :